Dagelijkse backups

blog-image Dagelijkse backups

Een geluidsstudio worstelde met de backupstrategie. De hoeveelheid data was (en is) groot. Op onregelmatige tijden werd er, met de hand, een onbeveiligde kopie van de data gemaakt op andere harddisks die buiten de deur bewaard werden. Het was onduidelijk of deze backups goed terug te lezen waren in geval van een calamiteit zoals brand, of een aanval met ransomware.

Samen met de klant ging ik op zoek naar een juiste oplossing. Die hebben we gevonden en gemaakt.

Met de gemaakte oplossing wordt er nu iedere nacht een veilige backup gemaakt naar een externe server. Deze backups worden, nog voordat ze worden verzonden, middels encryptie beveiligd en zijn dus door een andere partij niet in te zien of af te luisteren tijdens het digitaal transport. Om de privacy te waarborgen verlaat de data nimmer de EU.

Iedere nacht worden alleen de gewijzigde gegevens (uiteraad versleuteld) getransporteerd. Desondanks is het, bij een calamiteit, niet noodzakelijk om al deze individuele backups terug te zetten. Bij het terugzetten kan altijd gekozen worden voor de volledige situatie van tot 21 dagen, tot 52 weken, tot 60 maanden en zelfs tot 10 jaar terug.

Iedere nacht wordt automatisch de backup getest door een willekeurig bestand uit de backup te vergelijken met de huidige situatie.

Na afloop van de backup stuurt het systeem een mailtje naar de klant met het resultaat.


Muis Netwerken installeert en onderhoudt iedere VPS met Linux en bouwt slimme oplossingen met Linux. Ook op zoek naar een oplossing? Klik hier om een berichtje te sturen.